Veelgestelde vragen

Hoeveel trainingen heb ik nodig?

Het is aan uzelf om dat te bepalen. Het doel is bereikt wanneer u er voor uw gevoel voldoende heeft uitgehaald. De een zal dit na tien trainingen bereikt hebben en een ander heeft er meer trainingen voor nodig. Sommige mensen ervaren na een aantal trainingen al meer rust.

Hoe vaak train ik?

Doorgaans is eenmaal per week voldoende. Sommige mensen vinden het prettig om tweemaal per week te starten en na een aantal trainingen over te gaan naar eenmaal per week.

Zijn er bijwerkingen?

Er zijn mensen die wat meer onrust of vermoeidheid ervaren in het begin. De hersenen moeten weer in balans komen en dit kan onrust of vermoeidheid veroorzaken. Dit verdwijnt na een aantal trainingen. Het karakter verandert niet door de training, wel kunnen bepaalde eigenschappen sterker en positiever naar voren komen.

Goed om te weten is dat er niets in het hoofd gaat, de sensoren die op uw hoofd gebruikt worden zijn puur om te meten. Neurofeedback is een training en geen therapeutische interventie.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om de trainingen te volgen.

Worden de trainingen vergoed door mijn verzekering?

Dat ligt aan uw verzekeringsmaatschappij en de manier waarop u bent verzekerd. De trainingen vallen onder de alternatieve geneeswijze. Eventuele vergoeding kunt u navragen bij uw verzekering.

De Bovenkamer Scherpenzeel